Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Limone Piemonte

Limone Piemonte er et af Italiens ældste og smukkeste skisportssteder. Det er som at træde ind i et uberørt snedækket eventyr, der bare venter på din ankomst!

Vi bliver budt velkommen af utrolig venligsindede italienere og byens hyggelige atmosfære. Gaderne er kringlede med brosten omgivet af middelalderlige bygninger, og den smukke kirke fra det 12. århundrede midt i byen er centrum for torvet. Her samles folk for at handle, snakke og hygge efter en dejlig dag på ski. Kort sagt oser Limone Piemonte af nostalgi og ægte sydeuropæisk stemning.

Skiområdet er på ca. 80 km og 12 lifter. Udover at være usædvanlig smukt, er skiområdet meget varieret med brede blå og røde pister med suveræn hældning samt enkle skrappe sorte pister. Beliggenheden så tæt på Middelhavet gør, at skyerne efterlader store mængder sne i Limones bjerge. Her får I utvivlsomt nogle gode dage på ski, i et område med både familievenlige pister og suveræn off piste, i et både solrigt og snesikkert terræn.

Se webcams fra Limone Piemonte her: Webcam

Se snestatistik for Limone Piemonte på Skisport.dk

 

Autentisk italiensk mad til gode priser

Her er caféer, delikatesseforretninger, pianobar og restauranter, som sammen med formidable lokale vine, serverer traditionsrig og veltilberedt mad fra det italienske køkken. Det overraskende ved restauranterne er den høje kvalitet i forhold til de moderate priser, som ofte er halv pris i forhold til de franske Alper.

Byens bedste vinbar
La Cantinetta
Ligger midt på torvet og er absolut et must! Her er hyggeligt og en rar stemning.
Værtinden serverer altid lidt anti-pasti til et glas vin, så her kan man sidde længe…

Byens 'must'
Restaurant La Giara
Ligger nede ved floden
Priser fra ca. € 20,- for menu

Byens billige (men absolut gode)
Restaurant La Diligenza
Ligger i starten af gågaden til højre fra Limone Palace
Priser fra ca. € 10,- for nogle ret lækre pizzaer

Byens fine (og bedste)
Restaurant Il Bagatto
Ligger bag kirken opad mod skiterrænet
Bordbestilling er en god idé. Guiderne ved besked…
Priser fra ca. € 35,- for menu inkl. vin

Byens moderne
Restaurant La Taverna Delgi Orsi
Ligger lidt oppe bag vinbaren La Cantinetta på torvet
Her er et der hedder ”Mamma Cusina” hvor dagens menu præsenteres ved bordet…
Priser fra ca. € 30,- for menu

 

Welness og spa

Le Village Spa  er et eksklusivt spa- og wellnesscenter beliggende på det mondæne 5-stjernede hotel, Grand Palais Excelsior midt i Limone Piemonte. Le Village Spa er et forslag til gæster der ikke står på ski – eller til gæster der har lyst til en dag uden skiløb.

Her findes alle former for massage og ansigtsbehandlinger samtidig med at der er spa og sauna. Her findes aromarum, særlige skummassager og særligt lækre aromabade. Her er tempererede relax-rum og saltterapi i de smukkeste omgivelser. Man skal ikke bo på Grand Palais Excelsior for at nyde godt af alt dette – alle er velkomne.

Fiocco di Neve Relais & SPA  ligger lige overfor, på den anden side af gaden - eksklusivt og nybygget i 2017. Så er der behov for forkælelse, er disse to steder absolut værd at anbefale.

Betaling og behandlinger aftales direkte - og vi ønsker rigtig god fornøjelse.

 

Afterski i Limone Piemonte

Limone Piemonte kan andet end gode pizza’er og lækkert skiløb i smukke omgivelser. Her findes også flere muligheder for festlig stemning, natteliv og ikke mindst afterski..!

Da Angelina
Afterski-bar som ligger for foden af liften overfor Grand Hotel Principe, byder ligeledes på festlig afterski efter en god dag på pisterne. Her hopper I direkte ud af skiene og på bar. For de gæster der bor på Grand Hotel Principe er der ikke langt hjem – og for de gæster der bor nede i centrum af byen, er gåturen hjem heldigvis ned af bakke.

La Cantinetta vinbar
Der ligger den skønneste vinbar midt på torvet i Limone Piemonte. Her er åbent fra tidlig eftermiddag og om aftenen spiller DJ’en op til lækker stemning. På La Cantinetta serveres vine vi kun kan drømme om – og særlige lækre øl. Alt serveres med let antipasti, og altid med italiensk sjæl og charme. Her får I virkelig en bid af det ægte Italien. I vintersæsonen er det helt ok ikke at være sprunget ud af skistøvlerne - der er stemning og plads til det hele.

 

Limones historie

Limones historie handler om italienske traditioner, der har gjort området kendt for sin madkultur, arkitektur og smukke bjerglandskab. Den gamle dalpassage, Colle Di Tenda, har fra gammel tid været en vigtig transportvej mellem Côte d'Azur og Piemonte. Transportvejen zigzagger sig op ad bjergsiden og er en af de længste bjergpassager i alperne.

Byens historie går tilbage til romertiden, hvor de vigtige salttransporter gik fra syd til nord. Limone ligger i landskabet Piemonte, kendt for sine fine råvarer og udsøgte vine, som de lokale bønder har produceret og udviklet gennem generationer. Her plukkes den kendte Alba-trøffel, og verdenskendte vine som Barolo og Barbaresco stammer også herfra.

Da romerne kom, blev området en del af provinsen Alpium Maritimarum. Befolkningen fik romersk tilhørighed og blev en del af Current Borgo San Dalmazzo. Senere kom saracanerne ned i dalen for at sætte ild til forskellige landsbyer og tvang indbyggerne til at flygte op i bjergene. De indbyggere der overlevede, slog sig ned mellem Limonetto og Collett, hvor de bedre kunne forsvare sig mod fjendens angreb.  

Limone Piemonte er en smukt beliggende bjergby, hvor de historiske bygninger har gjort byen kendt for sin autentiske og hyggelige atmosfære. Til at starte med var området primært kendt som en feriedestination i sommerperioden, men i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev området også kendt som et af Italiens første vintersportssteder.

Den geografiske placering og det milde klima gør området til en helårsdestination, som byder på oplevelser både sommer og vinter. Eksempelvis kan vi anbefale at besøge historiske klostre, nyde traditionel italiensk mad eller opleve bjerglandskabet på ski, cykel eller til fods.

Læs mere og se film fra Limone Piemonte.

Skiskole

I Limone Piemonte findes der 4 forskellige skiskoler. De tilbyder både voksen- og børneundervisning og både på hold og som enetimer.

Link til bestilling af skiskole i Limone Piemonte

Link til priser på privatundervisning

 

Skileje med SNE & SNÖ-rabat

Hvis du skal leje skiudstyr, kan du med fordel reservere hjemmefra. Det skal ske senest 14 dage før afrejse og prisen er kr. 25,- pr. person. Du kan tilføje reservation af skileje ved at logge ind på Min Skirejse. Derved opnår du 10 % rabat, når du lejer skiudstyr i butikken. Du vælger selv dit udstyr ved afhentning i butikken.

Vælger du ikke at reservere skiudstyr hjemmefra, opnår du ikke SNE & SNÖ's rabat, men betaler butikkens almindelige listepris.

Til virksomhedsgrupper kan butikken lave en samlet regning på skileje, hvis dette ønskes.

 

 

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1010 m
Højeste skiløb:
2085 m
Længste nedkørsel:
6 km
Total pistelængde:
80 km
Langrend:
6 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
12
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
9
tallerkenlifte:
2
Liftkap. pr. time:
18000
Fakta om pister
1 km
11 km
61 km
7 km
2085 m (Top) 1010 m (By)
Vil du vide mere om Limone Piemonte?

Kontakt os på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.

Video

  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ