Bestil din skirejse her
Du kan også kontakte os på

Limone Piemonte /

Limone Piemonte er et af Italiens ældste og smukkeste skisportssteder. Det er som at træde ind i et uberørt snedækket eventyr, der bare venter på din ankomst!

Du bliver budt velkommen af utrolig venligsindede italienere og byens hyggelige atmosfære. Gaderne er kringlede med brosten omgivet af middelalderlige bygninger, og den smukke kirke fra det 12. århundrede midt i byen er centrum for torvet. Her samles folk for at handle, snakke og hygge efter en dejlig dag på ski. Kort sagt oser Limone af nostalgi og ægte sydeuropæisk stemning.

Skiområdet på knap 100 km og 20 lifter er, udover at være usædvanlig smukt, et meget varieret skiterræn med brede blå og røde pister med suveræn hældning, samt enkle skrappe sorte pister. Beliggenheden så tæt på Middelhavet gør, at skyerne efterlader store mængder sne i Limones bjerge, når de stiger. Du vil utvivlsomt få nogle gode dage i et skiområde med både familievenlige pister og suveræn off piste, i et både solrigt og snesikkert terræn.

Se snestatistik for Limone Piemonte på Skisport.dk

I Limone Piemonte er der rigtig gode forhold til off piste og ikke mindst Heli-skiing. Få andre steder får man mere heli-skiing for pengene, end man gør i Limone Piemonte. Se video her

 

Delikat mad til gode priser

Her er caféer, delikatesseforretninger, pianobar og restauranter, som sammen med formidable lokale vine, serverer traditionsrig og veltilberedt mad fra det italienske køkken. Det overraskende ved restauranterne er den høje kvalitet i forhold til de moderate priser, som ofte er halv pris i forhold til de franske Alper.

 

Restaurant Lu Taz

Er I til en gourmet-madoplevelse i eventyrlige omgivelser, på en af Alpernes absolut mest autentiske italienske restauranter? Restaurant Lu Taz er en familiedrevet restaurant som ligger i et oprindeligt stenopbygget chalet, smukt beliggende lidt oppe i bjergene. På Lu Taz serveres det bedste fra det italienske køkken og er en oplevelse værd at besøge. Værtsparret sørger for at du bliver hentet og kørt af den snørklede vej op til det lille smukke chalet oppe på bjerget. Som privatperson finder man ikke selv denne restaurant, og når I kommer derop må I ikke snyde jer selv for, at læse i gæstebogen, hvor både Prins Henrik og Fyrstedømmet fra Monaco har skrevet fine hilsener.

Restaurant Lu Taz er svær at sammenligne med andre restauranter, for i virkeligheden er du til middag hjemme i værtsparrets eget hus, hvor hele familien er dybt engageret i at deres 30-50 gæster får en oplevelse få har prøvet forud. De lokale i Limone Piemonte har oplyst os om at Michelin-guiden flere gange har besøgt stedet og hver gang er blevet afvist, da Lu Taz ikke ønsker at blive listet. De kører restauranten som de mener den skal køres, og de overlader intet til tilfældigheder.

 

Nyt Spa & Wellness-center i byen

Le Village Spa er et eksklusivt spa- og wellnesscenter beliggende på det mondæne 5-stjernede hotel, Grand Palais Excelsior midt i Limone Piemonte. Le Village Spa er et forslag til gæster der ikke står på ski – eller til gæster der har lyst til en dag uden skiløb, og bare vil forkæles.

Her findes alle former for massage og ansigtsbehandlinger samtidig med at der er spa og sauna. Her findes aromarum, særlige skummassager og særligt lækre aromabade. Her er tempererede relax-rum og saltterapi i de smukkeste omgivelser. Man skal ikke bo på Grand Palais Excelsior for at nyde godt af alt dette – alle vores gæster er velkommen til en dag med forkælelse ud over det sædvanlige. Betaling og behandlinger aftales direkte med Le Village Spa – og vi ønsker rigtig god fornøjelse.

Se mere på www.levillagespa.com

 

Afterski i Limone

Limone Piemonte kan andet end gode pizza’er og lækkert skiløb i smukke omgivelser. Her findes også flere muligheder for festlig stemning, natteliv og ikke mindst afterski..!

St. Patricks
Den irske pub som ligger nede i hovedgaden. Her har de 12 forskellige ølmærker, der spilles livligt dart og bordfodbold - og ejeren sørger altid godt for sine gæster. Her er også åbent om aftenen og om natten - så der er god mulighed for, at feste både med og uden skistøvler..!

Botero Bar
Afterski-bar som ligger for foden af liften oppe overfor Grand Hotel Principe, byder ligeledes på festlig afterski efter en god dag på pisterne. Her hopper I direkte ud af skiene og på bar. For de gæster der bor på Grand Hotel Principe er der ikke langt hjem – og for de gæster der bor nede i centrum af byen, er gåturen hjem heldigvis ned af bakke.

La Cantinetta vinbar
Der ligger den skønneste vinbar midt på torvet i Limone Piemonte. Her er åbent fra tidlig eftermiddag og om aftenen spiller DJ’en op til lækker stemning. På La Cantinetta serveres vine vi kun kan drømme om – og særlige lækre øl. Alt serveres med let antipasti, og altid med italiensk sjæl og charme. Her får I virkelig en bid af det ægte Italien. I vintersæsonen er det helt ok ikke at være sprunget ud af skistøvlerne - der er stemning og plads til det hele.

I kan også gå på 'American Pianobar', som er en stor bar med pool-borde og en lækker lounge eller diskotek 'Lanterna', hvor der danses hele natten. Mulighederne er mange!

 

Historie

Limones historie handler om italienske traditioner, der har gjort området kendt for sin madkultur, arkitektur og smukke bjerglandskab. Den gamle dalpassage, Colle Di Tenda, har fra gammel tid været en vigtig transportvej mellem Côte d'Azur og Piemonte. Transportvejen zigzagger sig op ad bjergsiden og er en af de længste bjergpassager i alperne.

Byens historie går tilbage til romertiden, hvor de vigtige salttransporter gik fra syd til nord. Limone ligger i landskabet Piemonte, kendt for sine fine råvarer og udsøgte vine, som de lokale bønder har produceret og udviklet gennem generationer. Her plukkes den kendte Alba-trøffel, og verdenskendte vine som Barolo og Barbaresco stammer også herfra.

Da romerne kom, blev området en del af provinsen Alpium Maritimarum. Befolkningen fik romersk tilhørighed og blev en del af Current Borgo San Dalmazzo. Senere kom saracanerne ned i dalen for at sætte ild til forskellige landsbyer og tvang indbyggerne til at flygte op i bjergene. De indbyggere der overlevede, slog sig ned mellem Limonetto og Collett, hvor de bedre kunne forsvare sig mod fjendens angreb.  

Limone Piemonte er en smukt beliggende bjergby, hvor de historiske bygninger har gjort byen kendt for sin autentiske og hyggelige atmosfære. Til at starte med var området primært kendt som en feriedestination i sommerperioden, men i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev området også kendt som et af Italiens første vintersportssteder.

Den geografiske placering og det milde klima gør området til en helårsdestination, som byder på oplevelser både sommer og vinter. Eksempelvis kan vi anbefale at besøge historiske klostre, nyde traditionel italiensk mad eller opleve bjerglandskabet på ski, cykel eller til fods.

 

Se webcams fra Limone her: Webcam

Læs mere og se film fra Limone Piemonte.

Skisport.dk har skrevet en artikel om Limone Piemonte.

Børsen har også besøgt byen og skiområdet.

 

Se hoteller

Destinationsfakta
Byens højde:
1010 m
Højeste skiløb:
2085 m
Længste nedkørsel:
6 km
Total pistelængde:
80 km
Langrend:
6 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
12
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
9
tallerkenlifte:
2
Liftkap. pr. time:
18000
Pistefakta
1 km grønne pister
  11 km blå pister
  61 km røde pister
  7 km sorte pister
Vil du vide mere om Limone Piemonte?

Marie Safina KademannKontakt Marie på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.

  • Filtre:
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ