Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Alagna

Efter vi har forladt motorvejen ved Ghemme, og har kørt på en lille bjergvej med det ene spektakulære natursceneri efter det andet, når vi frem til Alagna som det sidste punkt på vejen gennem Valsesia-dalen. Herefter er der kun den lodrette bjergvæg og toppen af Monterosa-massivet.

I Alagna tager man det roligt. Her er ingen larmende udendørs højttaler med de sidste nye dansehits og en overgearet italiensk radiovært kun afbrudt af reklamer. Pulsen falder helt til ro, og så bliver man nærmest væltet omkuld af naturen. Nakken skal helt bagover for hele vejen rundt er Alagna omgivet af høje - næsten - lodrette imponerende bjergvægge. Op ad den ene kravler en moderne kabinelift, og i en lille sænkning mellem to toppe snor en enlig piste sig.

Europas bedste off piste

Selvom der er 180 km piste i Monterosa Ski, så er det sneen uden for pisterne, de fleste gæster i Alagna kommer for. Når man har taget kabinen op til toppen, er det bare at vælge sin egen vej ned. På det enorme bjerg er der uanede muligheder for at tegne spor i den uberørte sne. Kun Gemserne og Alpestenbukken skal man kæmpe med om sporene.

Med 180 km præpareret piste hører Monterosa Ski til et af de største skiområder i Italien. Alligevel slår det én, hvor forholdsvis få mennesker, der er på pisterne. Lange brede boulevarder af fortrinsvis middelsvær kategori forbindes af et meget moderne liftanlæg, hvorfor liftkøer er nærmest ikke-eksisterende. Monterosa Ski er ikke for nybegyndere, men for alle dem, der har stået på ski et par gange, og som gerne vil opleve noget ud over det sædvanlige.

Se hoteller

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1212 m
Højeste skiløb:
3550 m
Total pistelængde:
180 km
Langrend:
15 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
38
Liftkap. pr. time:
49000
Transfertid:
2 timer
Fakta om pister
47 km
123 km
10 km
3550 m (Top) 1212 m (By)
Vil du vide mere om Alagna?

Kontakt os på telefon 7023 1819, via Facebook eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ