Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Sölden

Sölden, beliggende i det vestlige Østrig, er det sted i Alperne, hvor man finder flest bjerge over 3.000 meters højde. Langt det meste skiløb i området ligger over 2.000 meter og området er derfor meget snesikkert. Med et effektivt og moderne liftsystem kommer man vidt omkring i området og bliver udfordret på både pister, pukler og off-piste.

Det er let at forstå, at Sölden er det foretrukne rejsemål for mange danskere, for her er skiløb for absolut alle. Skiløbet er i verdensklasse - her er to gletsjere, mange solskinstimer, høje bjergtoppe og fantastisk afterski. Det moderne liftsystem forbinder de 254 km pister, som er varierende og udfordrende for store og små. I Sölden er der alt fra brede blå boulevardpister til stejle sorte pister og ekstreme offpister.  

Skiløbet

Sölden ligger i 1.400 meters højde og skiløbet går helt op til 3.249 m.o.h. Skisystemer går også under navnet ”Big 3” fordi tre af bjergtoppene er over 3000 meter. Bjerglandskabet er storslået og smukt. Hvis I skal afsted minumum 3 skidage, får I inkluderet liftkort til Obergurgl/Hochgurgl, som er et nærliggende skiområde kun 20 min kørsel med skibus fra Sölden. Skibussen til Obergurgl er gratis og kører i pendulfart ca. hvert 20. minut. I Obergurgl/Hochgurgl er der ca. 110 km pister med skiløb til både nybegyndere og rutinerede skiløbere.

I Sölden ligger de mest nybegynder- og børnevenlige pister ved Giggjock-liften. Her der mange brede og lette blå pister, der er det perfekte udgangspunkt til at lære at stå på ski. For dem der er til udfordrende skiløb er Gaislachkogl-området, hvor der er mange røde og sorte skibakker.

Der er to gletsjere i området, hvilket forlænger skisæsonen i Sölden og gør området yderst snesikkert. Gletsjerskiløbet på Tiefenbach og Rettenbach byder på brede boulevardpister i høj beliggenhed med god sne og fantastisk udsigt.

Skibyen

Sölden har haft en moderne udvikling igennem årene, men selvom hoteller og liftsystemet holder er moderne, har byen beholdt sin historie og charme. Beliggende langs elven i Ötztal-dalen er byen smukt placeret i de alpine omgivelser.

I byens hovedgade er der alt hvad man har brug for til rejsen – dagligvarebutik, cafeer, reatauranter og skibutikker.

Her er flere traditionelle østrigske restauranter, som serverer lokale delikatesser fra Öztal-regionen. Söldens afterski og natteliv er en liga for sig! Det brede udvalg af barer og natklubber giver rig mulighed for at synge med de østrigske afterski-slager. Afterski i byen og pisten skal bare opleves!

 

Fakta om pister
45 km
71 km
23 km
3250 m (Top) 1377 m (By)
Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1377 m
Højeste skiløb:
3250 m
Total pistelængde:
139 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
32
Storekabinelifter:
3
Kabinelifte:
2
Stolelifte:
19
T-lifter:
9
Vil du vide mere om Sölden?

Glenn RetzKontakt Glenn på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ