Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Grindelwald Schweiz

Grindelwald - En fortryllende by, ikke en troldmand. Selvom Grindelwald i øjeblikket mest er kendt som en troldmand i Johnny Depps skikkelse i filmatiseringen af J.K. Rowlings ”Fantastiske Skabninger”, så er det egentlig en gammel Schweizisk alpeby, der første gang nævnes i 1146. Med over 4.000 indbyggere er den 10 gange større end nabobyerne Wengen og Mürren, hvilket giver sig udslag i et langt større udvalg af hoteller, butikker, barer og restauranter.

Grindelwald ligger i den berømte Jungfrau-region, som er kendetegnet ved sin smukke natur og majestætiske bjerge, der starter ved foden af byen. Det er enkelt at komme hertil i bil og med tog.

Den hyggelige hovedgade snor sig langs byen, hvor der er lokale delikatesse forretninger, schweiziske urebutikker, supermarked, hyggelige cafeer, barer og lokale restauranter, der blandt andet serverer den populære ostefondue. Flere butikker sælger lokale oste, kød samt hjemmebrygget øl og vin fra regionen, som om sommeren har meget gårdsbrug. Der ligger også et nybygget sportscenter i centrum, hvor der er svømmehal med baner og vandrutchebane samt indendørs klatrevæg.

For enden af hovedgaden ligger togstationen, hvor det er gratis at rejse med toget, når du har liftkort. Togene kører regelmæssigt og stopper ved de forskellige skiområder, der tilsammen udgør Jungfrau skiregionen med 206 km pister. Det er muligt at stå på ski hele vejen ned til Grindelwald, og fra hovedgaden starter First-gondolen. Mange af de lokale siger, at First skiområdet er deres foretrukne område, når de skal stå på ski. Årsagen er de brede pister, gode off-piste, kælkebane og svævebanen, som er gratis med liftkort.

Derudover er der bygget en sti langs bjerget, som går langs klippevæggen. Bjergstien er gratis og en spektakulær oplevelse, da man går på metalriste, så man kan se langt ned og nyde udsigten over bjerglandskabet. Det er ikke for folk med højdeskræk, men en oplevelse udover det sædvanlige.

På begge sider af byen breder skiterræner sig og byder på skiløb på alle niveauer. Verdens længste kælkebane, svævebane, vandrestier, curlingbaner, svømmehal og skøjtebane er bare nogle af de mange muligheder for dem, der ikke står på ski.

Børsen har besøgt Grindelwald. Læs artiklen fra Børsen 13. december 2019 her

 

Jungfrau Ski Region

Omgivet af navnkundige tinder som Eiger, Jungfrau og Mönch ligger et af de smukkeste skiområder vi har præsenteret. 3 hyggelige byer og 3 skiområder med hver sine karakteristika. Her er noget for hele familien, firmaet, klubben og vennerne. Da alle byer og skiområder kan nås med tog og kabinelifter er det også let for de der ikke står på ski at komme rundt. Endvidere byder området på et væld af oplevelser uden ski.

Jungfrau er skiferie på den gamle måde, hvor man rejste med tog i adstadigt tempo. Man kobler fra og har tid til at nyde det fantastiske landskab. Der er 5 o’clock tea på hotellet og ild i pejsen. Lifter og pister er topkvalitet, byerne er charmerende og landskabet er uovertruffen. At kunne tage toget næsten til bjergets top og Europas højest beliggende togstation i 3454 moh er noget helt specielt og de bilfri byer giver en nærmest meditativ ro. Skiløbet veksler mellem de virkelig udfordrende sorte pister, brede røde boulevarder og blide blå bakker til begynderne – og man kan næsten altid tage kabinen eller toget ned, skulle man blive træt eller udfordret over evne.

Se webcam fra Grindelwald og Jungfrau Ski Region her: Webcam

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1024 m
Højeste skiløb:
2930 m
Total pistelængde:
206 km
Langrend:
30 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
41
Storekabinelifter:
3
Kabinelifte:
7
Stolelifte:
18
T-lifter:
12
Liftkap. pr. time:
44000
Transfertid:
2:00
Fakta om pister
65 km
107 km
34 km
2930 m (Top) 1024 m (By)

Mere fra samme skiområde

  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ