Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Obertauern

Den charmerende by Obertauern ligger i den sydøstlige del af staten Salzburg, 1.740 moh. Byen er præget af moderne 4-stjernede hoteller med alle tænkelige faciliteter, gode ferielejligheder og hyggelige morgenmadspensioner. Uanset hvor i Obertauern du bor, er det nemt og hurtigt at komme ud på pisterne.

Se 360-graders billeder fra Obertauern og skiområdet her: Obertauern 360-graders billeder

 

Skiløbet

Obertauern er ved flere lejligheder kåret til Østrigs bedste skiområde af østrigerne selv. Obertauern har lokalt 100 km rigtig gode pister og 26 moderne lifter anlagt i et af Østrigs mest snesikre skiområder. Her finder du perfekte sneforhold fra december til maj. Skiløbet foregår imellem 1.630 og 2.313 moh, og løber hele vejen rundt om byen. Pister og lifter er genialt og effektiv forbundet, så du altid kan komme rundt i hele skiområdet, uanset hvor du befinder dig.
Ønsker du lidt flere kilometer at løbe på, ligger skiområdet Grosseck/Speiereck med ca. 50 km. pister kun 10 min. kørsel fra Obertauern. Vil du have syre i benene, kan du løbe hele vejen fra toppen af Speiereck bjerget (2.411 moh) og ned til byen St. Michael (1.075 moh). Dette område er inkluderet i liftkortet.

Obertauern er særdeles familievenligt med masser af børne- og begyndervenlige pister. I Bibo Bär familiepark er der mange gode pister, specielt tilpasset børn og begyndere.

Til de rutinerede skiløbere er der den berømte Gamsleitenspitze. Denne sorte piste byder på noget af det stejleste skiløb i alperne. Snowparken ’The Spot’ har masser af udfordringer for enhver snowboarder. Østrigs første snowkite-skole ligger også i Obertauern. Skulle du få lyst til at prøve denne nye skisportsgren, er der flere muligheder for undervisning – både for begyndere og rutinerede.

Obertauern har masser af langrendsmuligheder. Her er i alt 31 præparerede langrendsløjper. Gnadenalm-løjpen, på over 15 km, byder på forskellige sværhedsgrader. Hundsfeldløjpen kan også anbefales, da den 6 km. lange tur løber igennem et naturreservat. World Cup-løjpen Gamsleiten på 10 km er også et must for engagerede langrendsløbere.

For dem der også gerne vil andet end skiløb, er der mulighed for kælketure eller vandreture i det fortryllende vinterlandskab, der omgiver Obertauern. Flere steder i skiområdet er der oprettet hot spots, hvor man har gratis adgang til internettet.

Husk! Børn 0-6 år kan stå gratis på ski med deres forældre. Hvis børn mellem 0-6 år deltager på en af byens syv skiskoler er liftkort påkrævet.

 

Afterski & natteliv

Efter en perfekt dag med skiløb står den på afterski – også i Obertauern! Rundt omkring i byen og området findes der et væld af schirmbars og afterskibarer. Det mest populære afterskisted er Edelweissalm, der ligger 400 meter oppe ad bjerget. Skinner solen er stedet pakket med glade feststemte mennesker allerede fra kl. 15 både på solterrassen, i deres schirmbar og indendørs på dansegulvet med DJ.

Når solen går på hæld og det sidste slager hit er blevet spillet på Edelweissalm kan du fortsætte afterskien på Lürzer Alm. Lürzer Alm ligger ud til den blå pist 18A, der løber direkte oppe fra Edelweiss Alm og ned til Lürzer Alm. Her fortsætter du afterskien enten udenfor i den overdækkede schirmbar eller indenfor. Når sulten melder sig vil der fra kl. 19.00 være mulighed for at spise en god stenovnsbagt pizza, cheeseburger, pasta etc. i Lürzer Alms restaurant.

For natteravnene starter festen på Lürzer Alm kl. 22, hvor hele hytten forvandles til et stort dansegulv. Lürzer Alm er specielt kendt for deres serveringsbrædder med 24 glas Flying Hirsch, Flügel eller pæresnapsen Willi mit birne. Festen på Lürzer Alm slutter kl. 02, og for jer som ikke har planlagt skiløb dagen efter når lifterne åbner, kan fortsætte festen enten på diskotek Monkey’s Heaven eller cocktailbaren People, der begge ligger få minutters gang fra Lürzer Alm.

Vores anbefalinger

Edelweissalm:
Afterski på bjerget

Lürzer Alm:
Afterski i byen fra kl. 15.30-18.00 i hele hytten + deres schirmbar. Kl. 18 lukkes der ind til restauranten, og man kan i stedet fortsætte i deres udendørs overdækkede schirmbar eller i afterskibaren på 1. sal. Der er fest og dansegulv igen fra kl. 22-02.

People:
Cocktailbar

Monkey’s Heaven:
Diskotek

 

Restauranter

Der er i alt 45 restauranter og cafeer i Obertauern, og deres menukort spænder vidt og bred fra lokale specialiteter til internationale retter, i mange forskellige prisklasser.

Vores anbefalinger

Kringsalm:
Frokoststed oppe i terrænet med både selfservice og a la carte restaurant. Både indendørs og udendørs.

Das Seekarhaus:
4-stjernet superior hotel oppe i terrænet med stor solterrasse. Her serverer de områdets bedste frokost enten ved de høje caféborde eller ved de pænt dækkede borde. Seekarhaus har også aftenservering i hotellets restaurant. Her er der mulighed for at bestille dagens 6-retters aftenmenu eller a la carte.

Hochalm:
Frokoststed oppe i terrænet med selfservice og en stor solterrasse. Skinner solen er her god stemning allerede tidligt på formiddagen med musik, weissbier og pæresnaps. Menuen består af forskellige regionale varme retter og desserter.

Lürzer Alm:
Her kan du både spise frokost og aftensmad. Lürzer Alm ligger i byen, men lige ud til pisten og for foden af børneområdet. Dette er et godt sted at mødes, hvis du rejser med nogen der ikke står på ski. Har I nybegyndere eller nogen der er på skiskole, er det også et oplagt mødested. Deres menu består af regionale og internationale retter, såsom schnitzel, supper, ovenbagte pizzaer osv.

Edelweissalm:
Populært frokoststed på bjerget med supper, burgere, salater osv. på menukortet. Er vejret godt kan du nyde din frokost på den store solterrasse, og snuppe en efterfølgende læskende drik i solstolene.

De fleste af byens aftenrestauranter er tilknyttet hotellerne, og kan sagtens benyttes selvom du ikke er gæst på hotellet. Nogen af restauranterne kræver at der bookes bord i forvejen, bl.a. på Hotel Schneider.

 

Shopping

Der er masser af skibutikker rundt omkring i byen. Det største og bedste udvalg finder du hos Freudenhaus, der har alt hvad du behøver på skituren. Her er et stort udvalg af skitøj med mærker som Peak Performance og Kjus samt ski, støvler og tilbehør.

Byens supermarked findes i centrum af byen. Her finder du alt i dagligvarer og husholdning.

 

Snowkite og mange andre muligheder

Obertauern er kendt for at være et rigtig godt sted for snowkiting pga. den næsten altid eksiterende vind. På plateauet lige bag byen, vil du hver dag kunne se et par kiter oppe i luften. Snowkiting er for alle, der har lyst til at prøve noget nyt og anderledes. Vores guider i Obertauern hjælper dig hellere end gerne med at få booket undervisning.

Du har også masser af sjove muligheder ude i Gnadenalm. Her finder du blandt andet en 1.500 meter lang kælkebane og en naturskøjtebane. Her er også mulighed for en hestekantetur, sneskovandringer og langrend. Gnadenalm ligger ca. 7 km udenfor Obertauern og en taxa koster ca. € 18,- hver vej.

Læs mere om Obertauern

Læs en anmeldelse af Obertauern på Skiferietips.dk

Se også Skisport.dk's test af Obertauern med video og billeder

Se hoteller

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1630 m
Højeste skiløb:
2313 m
Længste nedkørsel:
4 km
Total pistelængde:
100 km
Langrend:
26 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
26
Storekabinelifter:
1
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
19
T-lifter:
6
Fakta om pister
61 km
35 km
4 km
2313 m (Top) 1630 m (By)
Vil du vide mere om Obertauern?

Kontakt os på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ