Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Whistler Blackcomb Canada

Skirejser til Whistler Blackcomb kan ikke bestilles online

Ønsker du at forespørge på en skirejse til Whistler Blackcomb skal du kontakte vores rejsekonsulenter.

Man står på toppen i 2.436 meters højde, himlen er blå, der er landet sne i løbet af natten og man kan se frem til en dag fyldt med friske spor, i den glitrende dybe puddersne. Man kigger sig omkring og man har 360 graders udsigt udover det smukkeste bjerglandskab – man får lidt åndenød og niver sig i armen – men den er god nok, du er i Nordamerikas og Canadas største skiområde.

Området består af de to bjerge, Whistler og Blackcomb som er forbundet af gondolliften Peak 2 Peak. Netop denne lift er en attraktion i sig selv, for med sit 4,4 km lange spænd i 436 meter højde og mulighed for en kabine med glasbund, vil det gøre selv den bedste lidt svimmel. Når man har vendt sig til højden, vil udsigten imponere de fleste.

Det er Winter Wonderland uden lige - for alle typer af skiløbere. Nybegynderne kan boltre sig på områdets i alt 200 pister, offpiste fanatikeren har uendelige eventyr at se frem til, parkrotten har de bedste forudsætninger og omgivelser til at sætte et nyt trick og til dig som bare vil hygge med familien og nyde omgivelser er dette et sted, du bestemt ikke ville blive skuffet over. Canadierne er enormt gæstfri, snaksaglige og hjælpsomme og du kan være sikker på du aldrig er fortabt på pisterne, bliver skubbet til og der vil aldrig være pinlig tavshed i liften. Canadiernes venlighed giver sig også til kende i liftkøen – for du kan være sikker på du aldrig vil blive skubbet til, selv ikke i den travleste uge. Køen til lifterne fungerer ligesom flettereglen på motorvejen, og du kan være sikker på at det bliver overholdt. Hvis ikke, så bliver der nok kommenteret: ”at vi altså ikke er i Europa”.

Powder, powder og endnu mere powder

Liftsystemet er bygget til off-piste, og det er det de fleste er her for, så husk at komme tidligt afsted. Hvis vejrudsigten lover et kæmpe snedrop, så køb en billet til Fresh Tracks Breakfast. Du kommer med gondolen op fra Whistler by, som de første. Området er ikke åbnet endnu, men det har den overdådige morgenbuffet på Roundhouse. Pludselig ringer klokken, folk spænder skistøvlerne, løber ud og klikker i skiene – for nu er området åbnet! Selvom de friske spor omkring lifterne hurtigt er brugt op i den friske sne, så er fascinationen af skiløbernes passion for skiløb i den dybe sne, det hele værd. Hvis man er klar på en lille gåtur i sneen med skien på nakken, kan man helt frem til efter middag, blive ved med at sætte nye spor og få sne i skægget. Turen Peak to Creek, som er fra toppen af Whistler bjerget til bunden af bjerget i Creekside er en udfordrende 7 km tur med både mulighed for at race på pisten og ikke mindst mulighed for nye eventyr mellem træerne. Når man er kommet i bund, benene syrer til og ganen er tør, så kan man sætte sig ind på Dusty’s Bar and BBQ, som er et af de lokales favoritter. Du kan også tage Peak 2 Peak til Blackcomb bjerget, hvor bagsiden af bjerget gemmer på et hav af eventyr. Hen på eftermiddagen når man er gået sukkerkold, kan man tage på toppen af bjerget hvor et af områdets små hyggelige cafeer ligger – Crystal Hut. Her kan man nyde områdets bedste vafler, imens man kan sidde ude og nyde den smukke udsigt udover bjergene.

Afterski, restauranter og natteliv

Begge bjerge har lifter til Whistler by. Her kan man starte sin eftermiddag på en af barerne, som ligger for foden af Whistler bjerget. Der serveres lækker mad, og hvis man vil sikre sig en festlig eftermiddag er man garanteret det på baren Longhorn, som har et stort område til udendørs servering. Når man er færdig her, tager man skiene på nakken og vandrer ned igennem de lange hyggelige gågader. På vejen bliver man fristet af butikker med alverdens skimærker og restauranter i alle prisklasser.

Byen ligger i toppen, når vi snakker natteliv i skiområder. Der er et hav af diskoteker og barer for alle aldre. Her af bare at nævne, Buffalo Bills kæmpe dansegulv, lytte til de lokale musikere på Tapleys eller syng med på 80’er hits til Retro Monday på Tommy Africas.

Catskiing og helikopterski

Hvis du er til det ekstreme, vil være sikker på friske spor de bedste steder, ikke gider lifterne og ikke mindst vil have sikkerheden i top når du står offpist, så er der rig mulighed for enten catskiing eller helikopterski. Powder Mountain tilbyder både cat og heliskiing, og derudover er der Whistler Heli-Skiing og Coast Range Heliskiing. Når man står på toppen af et bjerg, mærker helikopterens kraft når den letter og der venter sig en tur i Canadas uberørte dybe puddersne, så ved man at det er alle pengene værd og det bliver en oplevelse for livet.

Se hoteller

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
675 m
Højeste skiløb:
2284 m
Total pistelængde:
200 km
Langrend:
28 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
33
Liftkap. pr. time:
59000
Fakta om pister
60 km
80 km
60 km
2284 m (Top) 675 m (By)
Vil du vide mere om Whistler?

Morten AllingKontakt Morten på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ