Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Sestriere

En af de helt store perler i Italien er Sestriere - en klassisk og prestigefyldt skisportsby smukt beliggende nordøst for Torino i de Italienske alper.

Bemærk at SNE & SNÖ har direkte fly til Torino. Det betyder kun 75 minutters transfer.

Byen ligger 2.035 meter over havet og med ca. 4.500 faste indbyggere. Sestriere har siden midten af 1930'erne vokset sig finere og smukkere, og er til stadighed et af Italiens mest eftertragtede skisportsteder, som også det italienske jetset ynder at gæste. På grund af det fantastiske skiområde har her flere gange været afholdt store sports-events, sidst ved vinter-OL i 2006 hvor de fleste alpine discipliner blev løbet her. Her havde også vor tids helt store italienske skiidol Alberto Tomba sin hjemmebane både på pisterne og i byens natteliv - og i 1987 vandt han sin første alpine World Cup sejr netop her i Sestriere. Sestriere oser af stolte skisportstraditioner og skiløb i verdensklasse, beliggende i et af alpernes største sammenhængende skiområder.

Skiløbet

Her er små 1.500 højdemeter fordelt på 400 km sammenhængende pister og skiløb på pister med italiensk stolthed. Pisterne er velpræparerede og her findes udfordringer til alle, så bliv ikke skræmt af byens professionelle historie, her er pister og områder der matcher ethvert behov for skiløb.

Skiområdet Via Lattea, som vi på dansk kender som Mælkevejen, er sammenhængende med en af vores kære franske perler, nemlig billedskønne Montgenevre, og ønsker I at besøge pisterne herovre er der i alle 6-dages liftkort indlagt 1 dags gratis skiløb i denne franske del af området. Sestriere byder på 91 lifter, 214 pister hvoraf de 118 er røde og resten fordelt mellem blå og sorte. Pisterne strækker sig op i 2.840 m.o.h. og den lavest beliggende dalpiste slutter ved 1360 m.o.h. Området byder på alt fra lækre brede boulevarder til udfordrende World Cup pister hvor Alberto Tomba slog sine mange verdensberømte sving. Tag gerne familien med på skiferie til Sestriere her er plads til alle, også selvom det er en populær OL-by. Et besøg i Sestriere kunne også danne rammerne for fed skitur med vennerne eller en firmaskitur med kunder og kolleger. Fælles for skiløbet i Sestriere er de mange muligheder for udfordringer som kan vælges til eller fra, alt efter behov og temperament.

Ved frokosttid byder terrænet på hyggelige beværtninger hvor mamma & pappa selv står i køkkenet og sørger for madlavning med italiensk stolthed. Her serveres typisk pastaretter, salater og hjemmelavede pizzaer som de kun kan lave dem i Italien. Og er der noget skønnere end at sidde i solen med udsigt over de snebeklædte alper og nyde en skøn frokost. Priserne er fornuftige og ligger lige en bid under priserne i den franske del af området. Bestilles en kop af deres himmelske varme chokolade så husk at få varm mælk med også, da deres varme chokolade reelt er flydende chokolade, som er lettere at spise med ske end at drikke af kop.

Både i og omkring Sestriere er lifterne nye og effektive hvilket betyder at der ikke bruges unødig tid på liftkøer, og pisterne byder med tro italiensk stolthed på velpræparerede pister og skiløb i verdensklasse.

Afterski & natteliv

Efter en god dag på ski er det tid til den velkendte og kært afholdt afterski, hvor vi alle mødes til en kold øl – og taler om dagens oplevelser i sneen. I Sestriere er der masser muligheder for afterski, måske i en liggestol med åben jakke og alpesolen bagende i ansigtet. Mulighederne er mange … Caffeer og barer findes der typisk mange af i Italien og Sestriere er ingen undtagelse. Er der efter aftensmaden stadig liv i benene til dans og festligt natteliv, så kan vi med fornøjelse gæste et af byens festglade diskoteker.

Restauranter & shopping

I Sestriere findes et stort udvalg af lækre butikker hvor der handles tøj, sko, ure, tasker, skiudstyr, parfume og meget mere. Her findes også mange skønne restauranter og prisniveauet ligger generelt fornuftigt under det vi kender hjemmefra. Bor I på hotel er der oftest 3-retters aftenmenu med i opholdet. Men bor I i lejlighed eller på pension uden aftenmenu er der rig mulighed for en god oplevelse på en af de mange italienske restauranter i byen. Her findes et stort udvalg og der er med sikkerhed noget til enhver smag lige fra håndholdt pizzaslice til champagnemenuer sammen med det italienske jetset. Italienerne er meget venlige og gæstfrie, også de unge italienere ved hvordan man får sine gæster til at føle sig godt tilpas med deres uimodståelige charme og åbenlyse flirten med smukke kvinder.

Vores guideteam sørger godt for jer mens I er af sted. Er I flygæster bliver I mødt allerede i lufthavnen hvor vores guider altid står klar til at tage imod ved ankomst – herfra kan I blot slappe af og glæde jer til en dejlig skiferie.

Vi er stolte af at kunne invitere vores skiferiegæster ned til denne klassiske perle i de italienske alper - og vi glæder os meget til at møde jer på pisterne.

 

Se webcams fra Sestriere her: Webcam

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
2035 m
Højeste skiløb:
2840 m
Total pistelængde:
400 km
Langrend:
100 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
70
Liftkap. pr. time:
75000
Fakta om pister
14 km
105 km
230 km
51 km
2840 m (Top) 2035 m (By)
Vil du vide mere om Sestriere?

Kontakt os på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.Pistekort Sestriere
  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ