Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Riksgränsen Sverige

Sveriges nordligste skiområde ligger på grænsen mellem Norge og Sverige og deraf navnet Riksgränsen. Området byder på 6 lifter, hvoraf den der giver den største højdeforskel er på 300 meter, hvilket i nogles øjne kan få det her til at ligne et område for begyndere. Lad os med det samme slå fast, det er det ikke. Rikgransen er et område for specialister, en gruppe erfarne ski løber eller nogle der vil have fart på. I Rikgransen er det ikke kun det smukke landskab som kommer til syne, men også fede oplevelser som, snescooterr og helikoptertur hen over fjellet. Hvis man er fast besluttet på man skal have familien eller kæresten med byder Rikgransen også på spa, wellness og fitnessfaciliteter, med udkig ud over fjellet.

 

Alpin i Riksgränsen

Området Riksgränsen er enormt stort, men samtidig uhyre effektivt og imponerende godt, da fjeldets højdeforskel (faldhøjden) er optimalt udnyttet. Off-pist og heliskier i høj grad i fokus her, og derfor også et hovedmål for mange af de tilrejsende skiturister, men off-pist er dog langt fra den eneste form for skiløb området har at byde på. Fordelt over hele fjeldet er her nemlig masser af super gode og velreparerede pister af varierende sværhedsgrader både grønne, blå og røde.

Hvis du har lyst til at tage afsted lidt sent i sæsonen, er Riksgränsen perfekt. Skisæsonen starter nemlig først i februar, men til gengæld kan du stå på ski langt ind i de lyse nætter i juli. Maj måned er noget helt specielt i Riksgränsen. Forestil dig at solen stort set slet ikke går ned: det bløde lys følger dig mens du suser ned gennem det snedækkede landskab med store brede sving… – at stå på fjeldtoppen en lys majaften med kilometervis af skiløb under dig er en fuldstændig uforglemmelig oplevelse! Du kan opleve svensk midsommer på ski i Riksgränsen.

Riksgränsen er udover skiløbet også en oplevelse af natur i særklasse, er du heldig kan du eksempelvis opleve nordlys.

 

På langrend i Riksgränsen

Riksgränsen ligger så højt oppe i Sverige, at man kan stå på ski helt hen i maj, hvor de lyse nætter begynder give skiløbet en ekstra dimension. Snegaranti går lang hen på sæsonen og har du lyst til at prøve kræfter med naturen i Lapland, kan du både køre på nogle af de opkørte spor eller alternativt booke en guide til at visse dig områdets naturskønne skiparadis.

 

Aktiviteter i Riksgränsen

Skiskole finder du selvfølgelig også – til glæde for både store og små, samt skiløbere på alle niveauer. Faktisk er Riksgränsens skiskole meget berømt og kendt for sine høje standarder og super dygtige instruktører. Du kan tage på skiskole som barn og som voksen, og du vil uden tvivl blive en bedre skiløber efter en enkelt session.
Riksgränsen giver desuden de mest erfarne og teknisk dygtige slalomløbere kamp til stregen på pister som ”Uffes Vägg”, ”Rimfors” og ”Nordalsfjäll”, hvor der hvert år i maj afholdes ’Scandinavian Big Mountain Championship’.

 

Freeride i fokus

I Riksgränsen præpareres meget lidt af området, og derfor henvender det sig i stor stil til dem der søger off-piste og freeride muligheder. Den meget nordlige beliggenhed betyder at vejret kan være strengt og derfor synes vi ikke umiddelbart at området er et sted at søge hen som begynderfamilie, det har Sverige mange andre gode alternativer til.

Freeride mulighederne er derimod rigtigt gode og vælger man en tur til Riksgränsen kunne det meget vel være for at prøve kræfter med helikopterskiløb, det er nemlig muligt, og med disse er der faldhøjder på op til 900 meter i direkte nærhed med Riksgränsen. Flyver man lidt længere til Kebnekaisemassivet er faldhøjderne op mod 1.400 meter.

 

60 toppe til skitouring

Der er ikke mindre end 60 fjelde der går over 1.200 meter som er oplagte til ski touring. Der er ruter i alle niveauer, fra helt nemme til krævende dagture som det anbefales at gennemføre med en uddannet bjergguide.

 

At bo i Riksgränsen

Du kan bo på det moderne Hotell Riksgränsen i hjertet af skisportsstedet, hvor du kan kigge lige ud i de svenske fjelde. Hotellet har Restaurant, sportsshop, konferencelokaler, læger og spa med udsigt over Vassijiare. Tæt ved hotellet finder du lejligheder udstyret med køkken, så du selv kan stå for mad og drikke hvis du vælger at bo i lejlighed på din ferie.
Du kan også indlogere dig på det nærliggende Riksgränsen Vandrerhjem, der ligger et stenkast fra både hotellet og togstationen.

Og endeligt er det luksuriøse Meteorolgen Ski Lodge et oplagt valg til en mindre firmagruppe eller vennetur.

 

Bestilling

Riksgränsen kan ikke bestilles online, men kun på forespørgsel ved henvendelse til en af vores rejsekonsulenter.

Se hoteller

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
600 m
Højeste skiløb:
1051 m
Længste nedkørsel:
2500 km
Langrend:
16 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
6
Fakta om pister
1051 m (Top) 600 m (By)
Vil du gerne vide mere om Riksgränsen?

Kontakt os på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ