Bestil din skirejse her
Du kan også kontakte os på 7023 1819

Cervinia

Byen der bare SKAL besøges, hvis du altså ikke allerede har været her og allerede nu godt ved hvorfor du skal tilbage hertil på dette års skitur.

I 2.050 moh ligger denne helt særlige italienske skisportsby, med charmerende huse fra gammel tid godt blandet med nyere opførte huse og hoteller. Her er alt hvad hjertet kan begære i et godt mix af arkitektonisk frihed samtidig med den uvurderlige udsigt til majestætiske Matterhorn, som stolt rejser sig op i en højde lige omkring de 4.500 moh.

Matterhorn kan ses næsten alle steder fra i området og er absolut et af byens særligt stolte varemærker. Cervinia er kendt af skiløbere og skigæster der ved hvad der er godt, og ved hvad de vil have på deres skiferie med familien, skitur med vennerne eller firmatur med kunder og kolleger.

Er I til en kortere skitur, så er her også god mulighed for weekendski med afrejse midt i ugen og hjemkomst i weekenden. Eller omvendt. Her er plads til det hele og mere til. Selve Cervinia by ligger i den smukke Aosta-dal, som byder på en skiferie i topklassen og næsten så tæt på smukke Matterhorn vi kan komme.

 

Skiløbet

Fordi Cervinia ligger så højt er der snesikkert fra tidlig sæsonstart til langt ind i april og det lækre skiområde strækker sig over ca. 350 km sammenhængende pister. Særligt i Cervinia er der skiløb der matcher de fleste ønsker for en rigtig god skitur, også for børnefamilierne. Her er børneskiskolerne placeret så mor og far kan sidde i en liggestil i solen og følge med i det hele.

Terrænnet i Cervinia er en god blanding af rødt og blåt hvor der øverst i området er et skønt plateau med en udsigt der skal opleves. Kommer vi over i nærheden af den schweiziske del af ski terrænnet bliver pisterne lidt mere røde, og her finder vi også sorte og mere krævende områder. Alt sammen i et og samme liftkort – vi vælger selv.

Skiområdet er sammenhængende med det schweiziske Zermatt og områdets højeste piste finder vi oppe i 3.820 moh. Den længste nedfart her er på mere end 20 kilometer, og når vi er nede i den laveste del af området befinder vi os stadig højt, nemlig 1.524 moh.

Pisterne er som italienerne bedst kan li' dem - super velpræparerede og godt forkælede. Samlet byder området på: off piste, heli-skiing, border cross, half pipe, hop, pukkelpister og snowboard-parker.

Cervinia er ingen undtagelse når det handler om lækker italiensk frokost i terrænnet. Når vi efter formiddagens lækre skiløb bliver frokostsultne, så er det bare ind og finde en god plads i solen på et af de lækre spisesteder i terrænnet. Priserne er mere end rimelige, og ligger et godt stykke lavere end vi kender dem hjemmefra.

Liftsystemet både lokalt og sammenhængende er moderne, effektivt og velfungerende. Liftkøer er her ingen af, til det er systemet alt for effektivt. Hvis vi er heldige kan vi stadig godt møde en ældre lift i området, men det er sjældent og generelt er liftsystemet i Cervinia helt i top.

 

Afterski & natteliv

Afterski, vi elsker afterski – det gør de også i Cervinia hvor de mange engelskprægede barer lykkeligt lægger lokaler til festlig afslutning på dagens skønne skiløb. Her findes flere steder med festlig livemusik og god afterskistemning - og på byens playboy-diskotek danses der gerne hele natten.

 

Restauranter & shopping

Cervinia mangler ikke restauranter. Eller indkøbsmuligheder. Bor I på hotel er der oftest lækker aftenmenu med i rejsen ophold. Men bor I i lejlighed eller på hotel uden pension, er der god mulighed for en lækker italiensk madoplevelse på en af byens mange skønne restauranter. Her er menukort for enhver smag, og pengepung, alt fra 2-stjernede hyggelige listige spisesteder til 5-stjernede gourmetrestauranter.

Skal der shoppes hverdagsvarer, chokolade, vin, lokale snacks øl/vand til altanen, byder byen på flere supermarkeder med gode udvalg i alt hvad der kan ønskes af proviant til en solrig eftermiddag på altanen.

 

Se webcams fra Cervinia her: Webcam

 

Se hoteller

Destinationsfakta
Byens højde:
2050 m
Højeste skiløb:
3883 m
Total pistelængde:
334 km
Langrend:
13 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
53
Liftkap. pr. time:
90525
Pistefakta
70 km
208 km
56 km
3883 m (Top) 2050 m (By)
Vil du vide mere om Cervinia?

Morten AllingKontakt Morten på telefon 7023 1819 eller udfyld nedenstående formular.  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ