Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

La Thuile

La Thuile, som ligger i det nordvestlige Italien, udgør sammen med franske La Rosière en del af det internationale skisportssted, Espace San Bernardo, hvor liftkortet giver mulighed for skiløb på de lækre 161 km pister, som området byder på. Her findes 38 lifte, flere langrendsløjper samt heli-skiing på Rutor og Miravidi gletschere. La Thuile ligger godt placeret og skiområdet varierer fra 1.441 til 2700 moh. La Thuile er meget snesikkert, og skiløbere kan nyde skiløb og sne på pisterne helt fra november til april. Her findes over 400 snekanoner i området, som garanterer gode skiforhold hele sæsonen. I La Thuile er der smukt kig til nogle af Europas højeste og mest fantastiske bjergtoppe blandt andet Mont Blanc som med sine 4.810 moh er Europas højeste bjerg. La Thuile er et populært skisportssted med charme og alpeidyl.

Byen La Thuile er et rigtig godt valg, hvis man er til skiferie med varieret skiløb i maleriske omgivelser. Her kan familier hygge sig i de begyndervenlige områder og samtidig er der masser udfordring til den erfarne skiløber. Her er kort sagt, skiløb for alle. Oprindeligt er La Thuile en minedrift, men det har udviklet sig til at blive et skønt skisportssted med moderne liftsystemer, der hænger godt sammen omkring landsbyen ved floden.

La Thuile er lækkert for alle, men absolut også børnefamilier da her findes en del lette pister og ikke mindst, gratis børnepasning. Med skiforbindelser til La Rosière kan skiløbere, der har flere km i benene, let komme langt omkring. Samlet i de to skisportsbyer findes der 161 km pister, hovedsageligt med nyere stole- og kabinelifter.

Stå på ski optil 3.488 moh

SNE & SNÖs gæster med 6 dages lifkort har desuden mulighed 2 dages skiløb i endnu en Italiensk skiby som hedder Courmayeur. Gæster som har 3, 4 eller 5 dages liftkort får inkluderet 1 skidag i Courmayeur. Dette naturskønne skiområde er for den mere rutineret skiløber og ligger kun 25 minutter med skibussen fra La Thuile.

I Courmayeur, som er bagsiden af Mont Blanc (Europas højeste bjerg), er der mulighed for en unik og smuk skioplevelse helt op til 3488 m.o.h. 

Perlen La Thuile – en skiferie, to lande

Knitrende sne under skiene, sol på kinderne, alpeidyl og flot udsigt til nogle af Europas højeste bjergtinder, heriblandt Mont Blanc på 4.810 meters højde – La Thuile har det hele.

Denne skidestination i Aosta-dalen i det nordvestlige Italien ligger, så I også kan krydse over til La Rosière i de franske alper med ét og samme liftkort. Tilsammen udgør de to skisportssteder i henholdsvis Italien og Frankrig skiområdet Espace San Bernardo, så et godt varieret skiløb er sikret for alle.

Høj snesikkerhed på de 161 km pister

La Thuile er meget snesikkert, og ligger godt placeret i 1.441 til 2.700 meters højde. I kan derfor nyde skiløb fra november til april. Herudover sikrer over 400 snekanoner i området god sne på pisterne hele skisæsonen.

Det populære skiområde byder på 161 km gode pister, og her er udfordringer for jer alle. Både for begyndere og øvede - blå familievenlige pister, de røde og de sorte – og 38 topmoderne lifte. Vælger I at løbe fra La Thuile og over til La Rossiere, kan I nemt komme langt omkring i det smukke bjerglandskab.

Herudover er her også mulighed for heliskiing på gletcherne Rutor (3.486 m.) og Miravidi (3.051 m.), samt langrend, hvis I ønsker endnu mere variation.

Et rigtig godt og familievenligt skisportssted

Her finder børnefamilierne også de lette pister, der kan få de yngste i gang med denne dejlige sport i frisk alpeluft. Udover skiskolerne tilbydes der også gratis børnepasning. Oppe i terrænet kan I også nyde en god frokost med italienske specialiteter, pizza og pasta mm. på de mange restauranter.

Langrend i La Thuile 

Der er langrendsspor i La Thuile både til skøjte- og klassisk langrendsløb. Sporene er markerede og ligger i smukke omgivelser, hvor der både er hyggelige skovstier og storslåede bjergudsigter. Nogle af turruterne går rundt, så man kan gå en runde og komme tilbage, hvor man startede. Sporenes længde varierer fra 1 km til 7,5 km og har forskellige sværhedsgrader.

Se oversigt over langrendsmulighederne i La Thuile her

Hyggelig landsby ved floden

La Thuile er et hyggeligt skisportssted, og den gamle mineby er nu transformeret til en af de populæreste bjergbyer i Aosta-dalen. Med beliggenheden i det gamle, historiske Vallis Digna – ”den sidste dal før fransk territorium” – har man værnet om det autentiske.

For SNE & SNÖ er La Thuile en by med charme, lækker italiensk mad efter dagens skiløb og små vinbarer til de hyggelige stunder..

Vil I hvile benene en af feriens dage har La Thuile bl.a. flere efterladenskaber fra Romertiden plus en keltisk stencirkel. Det er også muligt at tage til Aosta, der er rig på minder fra Romertiden, eller Torino.

Rejsejournalist Per Henrik Brask har besøgt La Thuile - Læs hans artikel her

Se webcams fra La Thuile her: Webcam

Se snestatistik fra La Thuile her: Skisport.dk

 

Restauranter og afterski i La Thuile

Bordbestilling er generelt en god idé på alle restauranter hele sæsonen.

 

RESTAURANTER I BYEN

Montana Lodge/Bistro Alpino
Bistro Alpino er beliggende på det 5 stjernede hotel Montana Lodge, og er til dem der ønsker en udsøgt kulinarisk oplevelse, hvor alle smagssanser bliver bragt til live. Ligger i byen på den anden side af floden. Adr. Frazione Arly 87

Osteria Gran Ru
Familieejet lokal restaurant.. Her får man sig et godt gedigent italiensk måltid med nærværende personale i en hyggelig og lokal stemning. Ligger lidt oppe af bjerget fra byen af. Adr. Frazione Thovex 157

Chalet Eden/Ristorante di Montagna
Hotel-restaurant. Rigtig hyggelig restaurant med fokus på det moderne køkken.
Ligger forbi gondolen, nede af vejen, på højre hånd.

Lo Tatá
Hyggelig familie restaurant med god klassisk italiensk mad.
Ligger lidt oppe ad bjerget på højre side af pisten. Adr. Frazione Petite Golette 102

Le Créche
Hyggelig lokal stemning nede i byen med nærværende personale.
Ligger nede i byen forbi apoteket. Adr. Via Paolo Debernard 5/A

Slagter 'Les Berdzes Di Salto Luca E Girot D. & C. Snc.' 
Gæstfri atmosfære med et udsøgt udvalg af oste, pølser og vine fra forskellige regioner.
Ligger om hjørnet fra skiudlejningen, OnlySki ved pisterne. Adr. Frazione Entreves 135

 

RESTAURANTER PÅ PISTEN

Maison Blanche
Restaurant Maison Blanche er en kulinarisk oase med varme og velvære, som straks får dig til at føle dig hjemme. Beliggende let tilgængeligt på pisten og tæt på byen, er det et besøg værd!
Atmosfæren er indbydende og rustik, med traditionel bjergcharme og moderne køkken. 
Menuen hylder lokalt køkken og sæsonens råvarer, fra antipasti og pasta til salater og fiskeretter. Maison Blanche tilbyder også et nøje udvalg af vine og drikkevarer, som fuldender måltidet.

Find Maison Blanche for enden af stoleliften på piste 36.

 

Lo Riondet
Restaurant Lo Riondet er en skjult perle fyldt med hygge og charme, beliggende midt på pisten turen ned til restauranten er et eventyr i sig selv og klart et besøg værd!
Ved ankomst mødes du af duften af lækker mad tilberedt med traditionelle opskrifter. Menuen hylder det norditalienske køkken med friske lokale råvarer. Fra pastaretter og risotto til kød- og fiskeretter er der noget for enhver smag. Lo Riondet tilbyder også et velovervejet udvalg af lokale vine og drikkevarer.

Restauranten ligger på piste 7, nede i en dal i skøn læ.

 

Le Foyer Bar Restaurante
Le Foyer er en hyggelig restaurant og bar, som laver gode pizzaer, pasta retter og italienske lokale specialiteter. Restauranten er meget hyggelig og lokal-ejet. Det er det perfekte sted at afslutte skidagen på deres terresse med udsigten udover de næromliggende bjerge. Restauranten er meget prisvenlig, men kvaliteten mangler bestemt ikke.

Ligger på midten af bjerget ved piste 9 og 11.

 

Roxi Bar 
Roxi Bar er en familie ejet restaurant en hyggelig lille restaurant med god mad og hyggelig stemning. Her spiller de lokale råvare en stor rolle på menukortet, men de laver også sjove smagsfulde drinks. 
Ligger for enden af Fourclaz Express ved piste 2, 8 og 7b.

 

AFTERSKI

Da La Thuile er en lille hyggelig familieby, er deres Après-Ski ofte en mere rolig variant, hvor folk sidder og hygger med deres drinks, frem for at danse på bordene.

På pisten afholdes Après-Ski på Le Petite Skieuer, der ligger for enden af pist 2 og 7. Her serveres lækker mad som pasta og pizza, men selvfølgelig kan man også få en lækker bombadino, en kold øl eller en varm kop kakao, i hyggelige og rolige omgivelser.

Ønsker man Après-Ski i byen i stedet for på pisten, kan man tage på La Buvetta, der ligger på torvet ved gondolen. La Buvetta har en munter stemning, med høj musik, og der serveres et hav af forskellige drikkevarer, heriblandt varme drikke, kolde øl, cocktails, osv. Et godt sted at slutte dagen på pisten af.

 

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1441 m
Højeste skiløb:
2700 m
Total pistelængde:
161 km
Langrend:
26 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
40
Storekabinelifter:
1
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
18
T-lifter:
16
tallerkenlifte:
4
Liftkap. pr. time:
58000
Fakta om pister
10 km
46 km
82 km
23 km
2700 m (Top) 1441 m (By)
Vil du vide mere om La Thuile?

Kontakt os på telefon 7023 1819, via Facebook eller udfyld nedenstående formular.

  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ