Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

La Thuile

La Thuile, som ligger i det nordvestlige Italien, udgør sammen med franske La Rosière en del af det internationale skisportssted, Espace San Bernardo, hvor liftkortet giver mulighed for skiløb på de lækre 161 km pister, som området byder på. Her findes 38 lifte, flere langrendsløjper samt heli-skiing på Rutor og Miravidi gletschere. La Thuile ligger godt placeret og skiområdet varierer fra 1.441 til 2700 moh. La Thuile er meget snesikkert, og skiløbere kan nyde skiløb og sne på pisterne helt fra november til april. Her findes over 400 snekanoner i området, som garanterer gode skiforhold hele sæsonen. I La Thuile er der smukt kig til nogle af Europas højeste og mest fantastiske bjergtoppe blandt andet Mont Blanc som med sine 4.810 moh er Europas højeste bjerg. La Thuile er et populært skisportssted med charme og alpeidyl.

Byen La Thuile er et rigtig godt valg, hvis man er til skiferie med varieret skiløb i maleriske omgivelser. Her kan familier hygge sig i de begyndervenlige områder og samtidig er der masser udfordring til den erfarne skiløber. Her er kort sagt, skiløb for alle. Oprindeligt er La Thuile en minedrift, men det har udviklet sig til at blive et skønt skisportssted med moderne liftsystemer, der hænger godt sammen omkring landsbyen ved floden.

La Thuile er lækkert for alle, men absolut også børnefamilier da her findes en del lette pister og ikke mindst, gratis børnepasning. Med skiforbindelser til La Rosière kan skiløbere, der har flere km i benene, let komme langt omkring. Samlet i de to skisportsbyer findes der 161 km pister, hovedsageligt med nyere stole- og kabinelifter.

Stå på ski optil 3.488 moh

SNE & SNÖs gæster med 6 dages lifkort har desuden mulighed 2 dages skiløb i endnu en Italiensk skiby som hedder Courmayeur. Gæster som har 3, 4 eller 5 dages liftkort får inkluderet 1 skidag i Courmayeur. Dette naturskønne skiområde er for den mere rutineret skiløber og ligger kun 25 minutter med skibussen fra La Thuile.

I Courmayeur, som er bagsiden af Mont Blanc (Europas højeste bjerg), er der mulighed for en unik og smuk skioplevelse helt op til 3488 m.o.h. 

Perlen La Thuile – en skiferie, to lande

Knitrende sne under skiene, sol på kinderne, alpeidyl og flot udsigt til nogle af Europas højeste bjergtinder, heriblandt Mont Blanc på 4.810 meters højde – La Thuile har det hele.

Denne skidestination i Aosta-dalen i det nordvestlige Italien ligger, så I også kan krydse over til La Rosière i de franske alper med ét og samme liftkort. Tilsammen udgør de to skisportssteder i henholdsvis Italien og Frankrig skiområdet Espace San Bernardo, så et godt varieret skiløb er sikret for alle.

Høj snesikkerhed på de 161 km pister

La Thuile er meget snesikkert, og ligger godt placeret i 1.441 til 2.700 meters højde. I kan derfor nyde skiløb fra november til april. Herudover sikrer over 400 snekanoner i området god sne på pisterne hele skisæsonen.

Det populære skiområde byder på 161 km gode pister, og her er udfordringer for jer alle. Både for begyndere og øvede - blå familievenlige pister, de røde og de sorte – og 38 topmoderne lifte. Vælger I at løbe fra La Thuile og over til La Rossiere, kan I nemt komme langt omkring i det smukke bjerglandskab.

Herudover er her også mulighed for heliskiing på gletcherne Rutor (3.486 m.) og Miravidi (3.051 m.), samt langrend, hvis I ønsker endnu mere variation.

Et rigtig godt og familievenligt skisportssted

Her finder børnefamilierne også de lette pister, der kan få de yngste i gang med denne dejlige sport i frisk alpeluft. Udover skiskolerne tilbydes der også gratis børnepasning. Oppe i terrænet kan I også nyde en god frokost med italienske specialiteter, pizza og pasta mm. på de mange restauranter.

Langrend i La Thuile 

Der er langrendsspor i La Thuile både til skøjte- og klassisk langrendsløb. Sporene er markerede og ligger i smukke omgivelser, hvor der både er hyggelige skovstier og storslåede bjergudsigter. Nogle af turruterne går rundt, så man kan gå en runde og komme tilbage, hvor man startede. Sporenes længde varierer fra 1 km til 7,5 km og har forskellige sværhedsgrader.

Se oversigt over langrendsmulighederne i La Thuile her

Hyggelig landsby ved floden

La Thuile er et hyggeligt skisportssted, og den gamle mineby er nu transformeret til en af de populæreste bjergbyer i Aosta-dalen. Med beliggenheden i det gamle, historiske Vallis Digna – ”den sidste dal før fransk territorium” – har man værnet om det autentiske.

For SNE & SNÖ er La Thuile en by med charme, lækker italiensk mad efter dagens skiløb og små vinbarer til de hyggelige stunder..

Vil I hvile benene en af feriens dage har La Thuile bl.a. flere efterladenskaber fra Romertiden plus en keltisk stencirkel. Det er også muligt at tage til Aosta, der er rig på minder fra Romertiden, eller Torino.

Rejsejournalist Per Henrik Brask har besøgt La Thuile - Læs hans artikel her

Se webcams fra La Thuile her: Webcam

Se snestatistik fra La Thuile her: Skisport.dk

 

Restauranter og afterski i La Thuile

Bordbestilling er generelt en god idé på alle restauranter hele sæsonen.

 

RESTAURANTER I BYEN

Byens fine 'Montana Lodge/Bistro Alpino' - Priser fra € 20,-
Bistro Alpino er beliggende på det 5 stjernede hotel Montana Lodge, og er til dem der ønsker en udsøgt kulinarisk oplevelse, hvor alle smagssanser bliver bragt til live.
Ligger i byen på den anden side af floden. Adr. Frazione Arly 87

Byens lokale 'Osteria Gran Ru'- Priser fra € 12,-
Familieejet lokal restaurant.. Her får man sig et godt gedigent italiensk måltid med nærværende personale i en hyggelig og lokal stemning
Ligger lidt oppe af bjerget fra byen af. Adr. Frazione Thovex 157

Byens moderne 'Chalet Eden/Ristorante di Montagna' - Priser fra € 18,-
Hotel-restaurant. Rigtig hyggelig restaurant med fokus på det moderne køkken.
Ligger forbi gondolen, nede af vejen, på højre hånd.

Byens klassiske 'Lo Tatá' - Priser fra € 12,-
Hyggelig familie restaurant med god klassisk italiensk mad.
Ligger lidt oppe ad bjerget på højre side af pisten. Adr. Frazione Petite Golette 102

Byens autentiske 'Le Créche' - Priser fra € 15,-
Hyggelig lokal stemning nede i byen med nærværende personale.
Ligger nede i byen forbi apoteket. Adr. Via Paolo Debernard 5/A

Slagter 'Les Berdzes Di Salto Luca E Girot D. & C. Snc.' 
Gæstfri atmosfære med et udsøgt udvalg af oste, pølser og vine fra forskellige regioner.
Ligger om hjørnet fra skiudlejningen, OnlySki ved pisterne. Adr. Frazione Entreves 135

 

RESTAURANTER PÅ PISTEN

Terrænets fine 'Maison Blanche' - Priser fra € 15,-
Restaurant Maison Blanche, er en oase af kulinarisk glæde og hygge, som byder på en atmosfære af varme og velvære, der straks får dig til at føle dig hjemme. Beliggende nemt tilgængeligt på pisten, og meget tæt på byen, er Maison Blanche klart et besøg hver!
Når du træder ind i restauranten, mødes du af en indbydende og rustik atmosfære, der kombinerer traditionel bjergcharme med et moderne køkken. Det hyggelige interiør, med blødt lys og varme træmøbler, skaber den perfekte ramme om en mindeværdig spiseoplevelse.
Menuen på Maison Blanche er en hyldest til det lokale køkken og sæsonens friske råvarer. Med en blanding af traditionelle retter og mere moderne fortolkning af disse, har Maison Blanche noget til at tilfredsstille enhver smag og appetit. Fra antipasti, delikate pasta-retter til salater og friske fiskeretter, er der noget for enhver smag.
Ud over den lækre mad byder Maison Blanche også på et omhyggeligt udvalg af vine og andre drikkevarer, der fuldender måltidet og sætter prikken over i'et på din gastronomiske rejse.
Ligger lidt nede af piste X for enden af Maison Blanche stoleliften.

Terrænets skjulte perle 'Lo Riondet' - Priser fra € 15,-
Restaurant Lo Riondet er en skjult kulinarisk perle, fyldt med hygge og charme. Beliggende midt på Pist Nr. 7, er selve turen ned til restauranten et eventyr i sig selv, og klart en restaurant der er værd at besøge!
Når du træder ind på Lo Riondet, mødes du af duften af lækker mad, der bliver tilberedt med omhu og traditionelle opskrifter. Den hyggelige atmosfære, med sin karakteristiske traditionelle indretning og bløde lys, skaber den perfekte ramme for en uforglemmelig spiseoplevelse.
Menuen på Lo Riondet er en hyldest til det norditalienske køkken, med fokus på friske lokale råvarer og en autentisk smagsoplevelse. Fra traditionelle pastaretter og risotto til lækre kød- og fiskeretter er der noget for enhver smag.
Udover den lækre mad tilbyder Lo Riondet også et velovervejet udvalg af lokale vine og andre drikkevarer, der fuldender din spiseoplevelse og sætter prikken over i'et på en uforglemmelig frokost.
Ligger på piste 7, nede i en dal i skøn læ

Terrænets billige (men absolut gode) 'Le Foyer Bar Restaurante' - Priser fra € 9,-
Hyggelig lokal-ejet restaurant med gode pizzaer.
Ligger i det store blå område på midten af bjerget ved piste 9 og 11.

Terrænets hyggelige 'Roxi Bar' - Priser fra € 12,-
Roxi Bar er en hyggelig lille restaurant med god mad og hyggelig stemning.
Ligger for enden af Fourclaz Express ved piste 25, 8 og 7b.

 

AFTERSKI

Da La Thuile er en lille hyggelig familieby, er deres Après-Ski ofte en mere rolig variant, hvor folk sidder og hygger med deres drinks, frem for at danse på bordene.

På pisten afholdes Après-Ski på Le Petite Skieuer, der ligger for enden af pist 2 og 7. Her serveres lækker mad som pasta og pizza, men selvfølgelig kan man også få en lækker bombadino, en kold øl eller en varm kop kakao, i hyggelige og rolige omgivelser.

Ønsker man Après-Ski i byen i stedet for på pisten, kan man tage på La Buvetta, der ligger på torvet ved gondolen. La Buvetta har en munter stemning, med høj musik, og der serveres et hav af forskellige drikkevarer, heriblandt varme drikke, kolde øl, cocktails, osv. Et godt sted at slutte dagen på pisten af.

 

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1441 m
Højeste skiløb:
2700 m
Total pistelængde:
161 km
Langrend:
26 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
40
Storekabinelifter:
1
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
18
T-lifter:
16
tallerkenlifte:
4
Liftkap. pr. time:
58000
Fakta om pister
10 km
46 km
82 km
23 km
2700 m (Top) 1441 m (By)
Vil du vide mere om La Thuile?

Kontakt os på telefon 7023 1819, via Facebook eller udfyld nedenstående formular.

  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ