Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 7023 1819

La Thuile

La Thuile, som ligger i det nordvestlige Italien, udgør sammen med franske La Rosière en del af det internationale skisportssted, Espace San Bernardo, hvor liftkortet giver mulighed for skiløb på de lækre 161 km pister, som området byder på. Her findes 38 lifte, flere langrendsløjper samt heli-skiing på Rutor og Miravidi gletschere. La Thuile ligger godt placeret og skiområdet varierer fra 1.441 til 2700 moh. La Thuile er meget snesikkert, og skiløbere kan nyde skiløb og sne på pisterne helt fra november til april. Her findes over 400 snekanoner i området, som garanterer gode skiforhold hele sæsonen. I La Thuile er der smukt kig til nogle af Europas højeste og mest fantastiske bjergtoppe blandt andet Mont Blanc som med sine 4.810 moh er Europas højeste bjerg. La Thuile er et populært skisportssted med charme og alpeidyl.

Byen La Thuile er et rigtig godt valg, hvis man er til skiferie med varieret skiløb i maleriske omgivelser. Her kan familier hygge sig i de begyndervenlige områder og samtidig er der masser udfordring til den erfarne skiløber. Her er kort sagt, skiløb for alle. Oprindeligt er La Thuile en minedrift, men det har udviklet sig til at blive et skønt skisportssted med moderne liftsystemer, der hænger godt sammen omkring landsbyen ved floden.

La Thuile er lækkert for alle, men absolut også børnefamilier da her findes en del lette pister og ikke mindst, gratis børnepasning. Med skiforbindelser til La Rosière kan skiløbere, der har flere km i benene, let komme langt omkring. Samlet i de to skisportsbyer findes der 161 km pister, hovedsageligt med nyere stole- og kabinelifter.

Stå på ski optil 3.488 moh

SNE & SNÖs gæster med 6 dages lifkort har desuden mulighed 2 dages skiløb i endnu en Italiensk skiby som hedder Courmayeur. Gæster som har 3, 4 eller 5 dages liftkort får inkluderet 1 skidag i Courmayeur. Dette naturskønne skiområde er for den mere rutineret skiløber og ligger kun 25 minutter med skibussen fra La Thuile.

I Courmayeur, som er bagsiden af Mont Blanc (Europas højeste bjerg), er der mulighed for en unik og smuk skioplevelse helt op til 3488 m.o.h. 

Perlen La Thuile – en skiferie, to lande

Knitrende sne under skiene, sol på kinderne, alpeidyl og flot udsigt til nogle af Europas højeste bjergtinder, heriblandt Mont Blanc på 4.810 meters højde – La Thuile har det hele.

Denne skidestination i Aosta-dalen i det nordvestlige Italien ligger, så I også kan krydse over til La Rosière i de franske alper med ét og samme liftkort. Tilsammen udgør de to skisportssteder i henholdsvis Italien og Frankrig skiområdet Espace San Bernardo, så et godt varieret skiløb er sikret for alle.

Høj snesikkerhed på de 161 km pister

La Thuile er meget snesikkert, og ligger godt placeret i 1.441 til 2.700 meters højde. I kan derfor nyde skiløb fra november til april. Herudover sikrer over 400 snekanoner i området god sne på pisterne hele skisæsonen.

Det populære skiområde byder på 161 km gode pister, og her er udfordringer for jer alle. Både for begyndere og øvede - blå familievenlige pister, de røde og de sorte – og 38 topmoderne lifte. Vælger I at løbe fra La Thuile og over til La Rossiere, kan I nemt komme langt omkring i det smukke bjerglandskab.

Herudover er her også mulighed for heliskiing på gletcherne Rutor (3.486 m.) og Miravidi (3.051 m.), samt langrend, hvis I ønsker endnu mere variation.

Et rigtig godt og familievenligt skisportssted

Her finder børnefamilierne også de lette pister, der kan få de yngste i gang med denne dejlige sport i frisk alpeluft. Udover skiskolerne tilbydes der også gratis børnepasning. Oppe i terrænet kan I også nyde en god frokost med italienske specialiteter, pizza og pasta mm. på de mange restauranter.

Langrend i La Thuile 

Der er langrendsspor i La Thuile både til skøjte- og klassisk langrendsløb. Sporene er markerede og ligger i smukke omgivelser, hvor der både er hyggelige skovstier og storslåede bjergudsigter. Nogle af turruterne går rundt, så man kan gå en runde og komme tilbage, hvor man startede. Sporenes længde varierer fra 1 km til 7,5 km og har forskellige sværhedsgrader.

Se oversigt over langrendsmulighederne i La Thuile her

Hyggelig landsby ved floden

La Thuile er et hyggeligt skisportssted, og den gamle mineby er nu transformeret til en af de populæreste bjergbyer i Aosta-dalen. Med beliggenheden i det gamle, historiske Vallis Digna – ”den sidste dal før fransk territorium” – har man værnet om det autentiske.

For SNE & SNÖ er La Thuile en by med charme, lækker italiensk mad efter dagens skiløb og små vinbarer til de hyggelige stunder..

Vil I hvile benene en af feriens dage har La Thuile bl.a. flere efterladenskaber fra Romertiden plus en keltisk stencirkel. Det er også muligt at tage til Aosta, der er rig på minder fra Romertiden, eller Torino.

Rejsejournalist Per Henrik Brask har besøgt La Thuile - Læs hans artikel her

Se webcams fra La Thuile her: Webcam

Se snestatistik fra La Thuile her: Skisport.dk

 

Fakta om rejsemålet
Byens højde:
1441 m
Højeste skiløb:
2700 m
Total pistelængde:
161 km
Langrend:
26 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
40
Storekabinelifter:
1
Kabinelifte:
1
Stolelifte:
18
T-lifter:
16
tallerkenlifte:
4
Liftkap. pr. time:
58000
Fakta om pister
10 km
46 km
82 km
23 km
2700 m (Top) 1441 m (By)
Vil du vide mere om La Thuile?

Kontakt os på telefon 7023 1819, via Facebook eller udfyld nedenstående formular.

  • Filtre:
Få rutevejledning
7023 1819
Skiferie og skirejser – SNE og SNÖ